U bent hier : Producten  
 

De kracht van fotovoltaïsche cellen

• Ze berusten op micro elektronische en dunne laag technologieën met mogelijkheid tot aanzienlijke vooruitgang en innovatie. En ze zijn aanwezig in sectoren waar er jaarlijks een groei wordt geboekt van 30%.

• Ze kunnen waar dan ook makkelijk geïntegreerd worden voor het opwekken van kleine vermogens (1 tot 5000 Watt). Een toepassingsgebied waar geen enkele andere technologie antwoord kan bieden.

• Ze zijn een simpele en betrouwbare stroomgenerator. En er wordt een vermogensrendement van nog 80% over 25 jaar gegarandeerd op de panelen.

• Ze hebben een superieure levensduur omdat er geen bewegende delen aanwezig zijn, enkel de omvormer vraagt een klein onderhoud.

• Ze kunnen geplaatst worden op het dak of raampartijen als bouwelement dat energie opwekt.

• Ze hebben een onuitputtelijk potentieel. 5% van de totale woestijn oppervlakte is voldoende om de ganse planeet van de nodige energie te voorzien.

Omvormers


• Onze hoge rendement omvormers zorgen voor de omzetting van gelijkstroom, gegenereerd door onze nieuwe zonnepanelen, naar wisselstroom geschikt voor de stroomvoorziening van o.a. uw huishoudelijke apparaten.

• Ze zijn leverbaar zowel voor binnen- als voor buitenopstelling. En ze zijn te verkrijgen voor vermogens van 500W tot 11kW in stappen van 1kW.• De grote moduleerbaarheid, eenvoudige installatie en het hoge rendement zijn de grote voordelen van de Zintec producten. En dit alles voor zeer aantrekkelijke verkoopsprijzen.

Hoe werkt een terugdraaiende teller bij een zonnepaneel?

Wanneer een zonnepaneel met AC-vermogen kleiner dan 10 kW geïnstalleerd wordt, moet de injectie van de elektriciteit in mindering gebracht worden van het elektriciteitsverbruik. Zolang het vermogen van uw installatie kleiner is dan 10 kW, gebeurt deze compensatie tussen afname en injectie door het achteruit draaien van de teller. In de meeste gevallen wordt hiervoor door de distributienetbeheerder een klassieke Ferrarismeter geplaatst. Deze meter zal achteruitdraaien wanneer een productie-installatie op een bepaald moment meer elektriciteit produceert dan wat de netgebruiker op dat moment verbruikt, maar kan nooit onder nul gaan!

De teller die op een bepaald moment het verbruik registreert, is eveneens de teller die zal terugdraaien op momenten wanneer meer elektriciteit geproduceerd dan verbruikt wordt. Tijdens de week is dat de dagteller, in het weekend de nachtteller. De compensatie van verbruik door productie kan echter enkel gebeuren binnen éénzelfde tariefperiode, en niet over tariefperiodes (dag/nacht) heen. Het aantal kWh dat de dagteller netto is achteruitgedraaid over een jaar tijd, wordt dus niet in mindering gebracht van het verbruik op de nachtteller. Wanneer het totale dagverbruik op een jaar tijd negatief is, zal de distributienetbeheerder de teveel geproduceerde kWh dus niet in mindering brengen van het saldo van de nachtteller. Het saldo op de dagteller wordt begrensd op nul. Het daaropvolgende jaar bekijkt de netbeheerder opnieuw het verschil tussen de meterstand van dat moment en die van een jaar een geleden (gelijk aan 0 kWh) om uw factuur op te maken.

Wanneer er een terugdraaiende teller geïnstalleerd werd, ontvangt u dus geen vergoeding voor de te veel geproduceerde elektriciteit.

Bron : vreg